Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ράγκμπι


Ράγκμπι είναι το πρώτο άθλημα εδώ στη Νέα Ζηλανδία. Η εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, την λένε <<All Blacks>>, είναι η καλήτερη ομάδα στον κόσμο. Το γήπεδο έχει χαλαρή ατμόσφαιρα και μπορείς να μιλήσεις με φίλους ή να βλέπεις τον αγώνα.  Άνθρωποι έχουν καλά ρούχα και δε φωνάζουν σαν ζώα. Είναι πολύ διαφορετική εμπειρία από το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. 

Με κάποιους φίλους πήγαμε να δούμε τον αγώνα του ράγκμπι. Η ομάδα μας, Hurricanes από το Ουελινγκτον, έπαιξε κατά White Sharks από την Νότια Αφρική. Εμείς εδώ στο Willowford προτιμάσαμε Hurricanes γιατί Ουελινγκτον είναι η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας και White Sharks δεν είναι από τη Νέα Ζηλανδία καθόλου. Η ομάδα μας κέρδισε σε 86 λεπτά 37:36. Δεν καταλαβαίνω αυτό το παιχνίδι, αλλά εγώ και οι φίλοι μου ήμασταν πάρα πολύ ευτυχισμένοι πως η ομάδα μας κέρδισε. Ίσως επειδή ήταν ο πρώτος αγώνας που είδαμε και ίσως ο τελευταίος.







108 κιλά

Ξεκίνησε η άνοιξη. Μόνο κάθομαι στο σπίτι και δεν κάνω τίποτα. Πήρα απόφαση να χάσω λίγα κιλά. Ασ πούμε 10 κιλά. Ξέρω έναν τσέχο-έλληνα οποί...