Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Γνώρισα κάποιους ανθρώπους στο Όκλαντ

Έχω περάσει εδώ 5 μέρες και γνώρισα πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Η πρώτη είναι η Eliška. Είναι μία Τσέχα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της και αγόρασε το αεροπορικό εισιτήριο για τη Νέα Ζηλανδία. Καθίσαμε δίπλα-δίπλα στο αεροπλάνο. Δε μπορέι να δουλεύει εδώ, αλλά έχει αγοράσει ήδη το αυτοκίνητο να ταξιδεύει εδώ και θα προσπαθήσει να πάρει διαφορετική βίζα αργότερα έτσι θα μπορεί να δουλεύει ή θα επιστρέψει στη Τσεχία. Σε δύο μέρες θα ταξιδέψουμε μαζί στο Γουέλινγκτον.

Ο δευτέρος είναι ο Lars από την Γερμανία. Δούλεψε τρία χρονιά σαν δάσκαλος και τώρα ταξιδεύει για έναν χρόνο. Έχει πάει στη Σρι Λάνκα, στη Παπούα Νέα Γουινέα, στη Αυστραλία, και τώρα ήταν τρεις μήνες στη Νέα Ζηλανδία. Ταξιδεύει μόνος του και τώρα πουλάει το αυτοκίνητο του και σε μερικές μέρες θα συνεχίσει στη Παταγονία. Μιλήσαμε πολύ για ταξίδια μας.

Η τρίτη είναι η Ζωή, μία ελληνίδα από την Ελλάδα. Άκουσα την ελληνική γλώσσα απο το ραδιόφωνο του και είπα “Για σας” και μετά μιλήσαμε απλά ελληνικά. Αυτή δουλεύει εδώ στο κομμωτήριο αλλά θέλει να πάει στη Ελλάδα γιατί λέει ότι Ελλάδα είναι πιο καλή από Νέα Ζηλανδία. Αυτή δεν είναι ευτυχισμένη εδώ.

Τώρα περιμένω για το email με τις πληροφορίες για τη συνέντευξη μου τη Δευτέρα. 

Μερικές φωτογραφίες από το Όκλαντ.

Το φαγιτό είναι πολύ καλό εδώ

Θέλεις δουλιά;

Ο πύργος στο κέντρο

Η οδός «Κ» (Karangahape)


Το πάρκο στο Grey Lynn
:)

Αυτή δεν είναι μια μπήρα στη Τσεχία

108 κιλά

Ξεκίνησε η άνοιξη. Μόνο κάθομαι στο σπίτι και δεν κάνω τίποτα. Πήρα απόφαση να χάσω λίγα κιλά. Ασ πούμε 10 κιλά. Ξέρω έναν τσέχο-έλληνα οποί...